Wethouder Van de Laar geeft startsein realisatie nieuwbouwproject Buitenplaats Hofstede

Op het voormalige sauna-, bowling- en tenniscomplex Hofstede aan de Van Vredenburchweg, dat ruim dertien jaar geleden in as werd gelegd na een grote brand, komt een nieuwe buitenplaats met een openbaar park en een exclusief woningbouwplan. Vandaag werd tijdens een feestelijke bijeenkomst op de projectlocatie door wethouder Ruimtelijke en Economisch Ontwikkeling, Armand van de Laar samen met Michel Zaadhof, algemeen directeur NU Projectontwikkeling, het startsein gegeven voor de realisatie van het project. In aanwezigheid van de kopers, het projectteam, de betrokken ambtenaren en geïnteresseerden in de nog beschikbare woningen, werd gezamenlijk het glas geheven op deze mijlpaal.

Met “Buitenplaats Hofstede” heeft NU Projectontwikkeling een nieuw exclusief landgoed ontwikkeld. In een parkachtige omgeving, aan een imposante vijverpartij, worden luxe appartementen in een landhuis, twee-onder-een-kap villa’s, boswoningen, vrijstaande villa’s en een boerderij-ensemble ontwikkeld. De woningen, ontworpen door Zeinstra Veerbeek Architecten, worden gerealiseerd door Bolton Bouw. De civiele werkzaamheden worden uitgevoerd door Combinatie MeerHelm. De ligging in dit lommerrijke gebied, waar de komende jaren flink geïnvesteerd wordt in natuur, toegankelijkheid en leefbaarheid, is uniek te noemen. Aan de rand van de stad, nabij alle voorzieningen, maar toch in een groene oase van rust.

Een nieuw park voor de stad
Het stedenbouwkundigplan en de inrichting van Buitenplaats Hofstede en het nieuwe openbare park zijn vormgegeven door Bosch Slabbers. Het park is nu nog particulier eigendom maar wordt door de grondeigenaren en ontwikkelaar, na oplevering, aan de stad geschonken. Met dit plan krijgt Buitenplaats Hofstede de nieuwe kwaliteit die het verdient: een buitenplaats waar ook omwonenden weer met plezier komen.

Wethouder Van de Laar: “Exact 50 jaar later nadat burgemeester Bogaardt de eerste paal van het ‘recreatiecentrum Hofstede’ sloeg, herstellen we nu de natuur en cultuurhistorische waarden van deze belangrijke plek in de landgoederenzone.” In 2010 werd het complex door een grote brand verwoest en sindsdien verloederde het gebied in rap tempo. “Op deze strandwal is de identiteit van Rijswijk gebouwd. Met groot respect voor deze historie en de natuur krijgt dit gebied een nieuwe toekomst. Het aan te leggen park is niet alleen goed voor de ecologie, maar ook voor de vele wandelaars die hier dagelijks genieten van de natuur. De vormgeving van de woningen versterkt het historische karakter.”

Natuurinclusief
De Buitenplaats wordt uiterst duurzaam vormgegeven. Het inrichtingsplan is met aandacht voor inheemse beplanting ontworpen, waarbij nadrukkelijk rekening gehouden is met de in het gebied aanwezige diersoorten. Zo ontstaat een klimaat adaptieve en natuurinclusieve omgeving. De woningen worden uiteraard gasloos en energieneutraal (ENG) opgeleverd. Voor de appartementen wordt het niveau van bijna energieneutraal bereikt (BENG).

Beschikbare woningen
In Buitenplaats Hofstede zijn nog enkele bouwnummers beschikbaar. Kijk voor de laatste woningen, een penthouse en verschillende typen appartementen op website www.buitenplaatshofstede.nl. Hier vindt u meer informatie en via een vrijblijvend account kunt u zich inschrijven of een afspraak inplannen.

Zie ook de video van Rijskwijk.tv: