Update voortgang bouw CottagePark

Op de bouwplaats van het project CottagePark te Waddinxveen zit de vaart er – ondanks de koude temperaturen buiten – flink in. De kappen liggen op de twee vrijstaande villa’s aan de Tweede Bloksweg en het metselwerk is nagenoeg gereed. Er is gestart met het aanbrengen van de kappen op de 12 twee-onder-een-kapwoningen en de metselaars zullen hier binnenkort starten.

Ondertussen is aannemer Kroon & De Koning druk bezig met de plaatsing van de prefab betonnen casco’s van de 21 herenhuizen en de 11 eengezinswoningen. Even verderop ligt de fundering van de huurappartementen klaar voor de plaatsing van de begane grondvloer, wat ook nog dit jaar zal gebeuren. Begin volgend jaar worden de prefab betonnen wanden verwacht.

Ook aan de “Manor” wordt hard gewerkt: dit appartementengebouw met in totaal 12 koopappartementen, wordt traditioneler, in ‘wanden breedplaat’ gerealiseerd. De 1e verdiepingsvloer wordt een dezer dagen gestort, waarna er gestart zal worden met de wanden naar de 2e verdieping.

Begin komend jaar zullen de installateurs het leidingwerk in de vloeren aan gaan leggen, waarna de afwerkvloeren worden aangebracht. Hierna zullen de binnenwanden worden geplaatst.

De verwachte eerste opleveringen staan gepland vanaf Q3 2022. De start van de verhuur van de huurappartementen zal in de 2e helft van 2022 plaatsvinden. Circa 6 maanden van tevoren zullen de contactgegevens van de verhuurmakelaar(s) worden gecommuniceerd.