Overeenkomst woningbouwontwikkeling Weidelaan Zoeterwoude ondertekend

Donderdag 28 oktober jl. ondertekenden wethouder Ton de Gans van de gemeente Zoeterwoude en de projectontwikkelaars NU Projectontwikkeling en Granneman Projectontwikkeling de overeenkomst voor de woningbouwontwikkeling aan de Weidelaan 8 in Zoeterwoude-Dorp.

Op de locatie van ongeveer 1,5 hectare, waar momenteel nog een kassencomplex staat, is het plan om 22 woningen te bouwen. Door de kassen te verwijderen en een ruime landelijke inrichting met water en groen terug te brengen, ontstaat een natuurlijke overgang van het dorp naar de weilanden in het buitengebied.
Wethouder De Gans is blij met de gemaakte afspraken: “De woningnood is groot in Nederland en deze krijgt veel aandacht. In het coalitieprogramma 2018 – 2022 is wonen en huisvesting een belangrijk speerpunt. Met de beoogde invulling van wonen, blijft er aan de Weidelaan voldoende ruimte voor groen om zodoende een prettig gebied te realiseren”.

Onderdeel van de afspraken is dat tevens de kassen aan de Papeweg 2 zullen verdwijnen. Hierdoor wordt het gebied ten westen van het dorp tot aan de A4 een open weiland en wordt het onderdeel van het weidevogelgebied.

De ontwikkelaars starten binnenkort met het participatieproces, hetgeen betekent dat belanghebbenden en geïnteresseerden zullen worden geïnformeerd over de planvorming en dat men mee mag denken over verschillende onderwerpen binnen het plan. Vervolgens zal het plan verder worden uitgewerkt.

Meer informatie over deze ontwikkeling zal worden gecommuniceerd via www.weidelaan.nl.

N.B. acquisitie naar aanleiding van dit bericht wordt niet gewaardeerd.

V.l.n.r. Michel Zaadhof (NU Projectontwikkeling), Jeroen Granneman (Granneman Projectontwikkeling), Ruud van Vliet (eigenaar Papeweg), Ton de Gans (wethouder gemeente Zoeterwoude), Lorenz Mooij (NU Projectontwikkeling)