Locatiebezoek Hof van Spalier & De Nieuwe Loet

Vrijdag 29 oktober jongstleden heeft het team van NU Projectontwikkeling een bezoek gebracht aan een tweetal projecten: Hof van Spalier in Zandvoort en De Nieuwe Loet in Castricum. Beide projecten werden met veel bewondering aanschouwd.

Hof van Spalier
Tussen de Kostverlorenstraat en de Max Euwestraat in Zandvoort heeft NU Hof van Spalier ontwikkeld. Een plan bestaande uit 5 nieuwe vrijstaande villa’s en 6 appartementen in het monumentale voormalige Dr. G.J. Plantingshuis. Architect Stijn van den Boogaard heeft een contrast gecreëerd tussen het rijksmonument en de nieuwbouw. Projectleider Edwin van der Voort van aannemer Vink+Veenman gaf een rondleiding over het bouwterrein. De nieuw gebouwde vrijstaande villa’s liggen op royale kavels van maar liefst 529 tot 693 m². Deze woningen met 5 slaapkamers, hoge plafonds, ruime parkeergelegenheid op eigen terrein en een woonoppervlak van 237 m² kunnen dan ook met recht ‘villa’ genoemd worden. De riante 3- en 4-kamerappartementen, met woonoppervlaktes van 113 tot 122 m² in het monumentale pand zijn volledig gemoderniseerd, voorzien van alle comfort en hebben een ruime tuin of terras. Dit project is inmiddels bijna afgerond: de woningen worden dit kwartaal aan de kopers opgeleverd.

De Nieuwe Loet
Deze ontwikkeling kunnen we met trots ons paradepaard noemen. Het plan bestaat uit 12 herenhuizen en 5 appartementen in het historische Paviljoen II Mannen en 5 nieuwbouw vrijstaande villa’s, alles in de sfeer van het monumentale paviljoen uit 1903. Architectenbureau Braaksma & Roos, gespecialiseerd in de restauratie van rijksmonumenten, heeft dit plan met veel succes tot een prachtig geheel uitgewerkt en het resultaat mag er zijn! De Nieuwe Loet ligt op een landgoed in een bosachtige omgeving van Duin & Bosch in Bakkum, gemeente Castricum. Door de ondergrondse, in het groen geïntegreerde parkeergarage en de autoluwe opzet, waan je je in De Nieuwe Loet in een rustig mini dorp vlak bij de duinen en 3 kilometer van het strand van Castricum aan Zee. Het paviljoengebouw is gerestaureerd en gemoderniseerd door aannemer Heembouw Wonen. Alle woningen in De Nieuwe Loet zijn in het eerste kwartaal van 2020 opgeleverd door Heembouw en inmiddels wonen de bewoners er – terecht – met zeer veel plezier.

Onderstaande foto’s geven een impressie van de locatiebezoeken:

Hof van Spalier

De Nieuwe Loet

Beelden van De Loet van begin 20e eeuw: