Waldo City: een nieuwe spannende woonplek voor 499 starters in Den Haag!

NU Projectontwikkeling heeft van het omvangrijke vastgoedproject Waldo City in Den Haag de laatste drie gebouwen in fase 1 opgeleverd.
 
Na voltooiing van Waldo First en Waldo Neighbour (83 studio’s & 840 m2 bedrijfsruimten) afgelopen juni, zijn nu Waldo Tower, Waldo Park en Waldo Twins opgeleverd, bestaande uit 416 studio’s, 1.150 m2 commerciële ruimte en een parkeergarage met 93 plaatsen.  
 
De gebouwen zijn onderdeel van Waldo City, de ontwikkeling van verschillende gebouwen in de wijk Laakhaven West met luxe, kleine appartementen met gedeelde voorzieningen op basis van het door NU Projectontwikkeling bedachte woonconcept “The Waldo – living at #yourselfie”.

Waldo Tower is het hoogste gebouw (70 m) met 320 luxe stadstudio’s ten behoeve van de verhuur. In de plint zal horeca met een groot terras aan het water worden gevestigd. Deze ontmoetingsplaats wordt met een loopbrug aan de toekomstige jachthaven gekoppeld. Op de 5e etage wordt een groot gezamenlijk dakterras ingericht voor alle bewoners.

Waldo Park met 42 studio’s is gebouwd langs het spoor en heeft een parkeergarage met 82 parkeerplaatsen die ook gebruikt worden door bewoners van de omliggende gebouwen. De studio’s hebben een balkon aan de straatzijde.
 
Waldo Twins bevat 54 studio’s verdeeld over 2 gebouwen bovenop een gezamenlijke grote fietsenberging, 11 parkeerplaatsen en 4 multifunctionele bedrijfsruimten. Tussen de 2 gebouwen is een gezellige binnentuin gecreëerd waar bewoners van dit complex en het gekoppelde Waldo Park elkaar kunnen ontmoeten.

Alle woningen in de verschillende gebouwen worden duurzaam verwarmd door een WKO- systeem met vloerverwarming. Hierdoor wordt beperkt energieverbruik gekoppeld aan een zeer comfortabel binnenklimaat. Alle woningen zijn voorzien van een luxe keuken, badkamer met hangend toilet en eigen (Frans) balkon dat, naast de gemeenschappelijke terrassen, voor extra kwaliteit zorgt.

Architectenbureau Kampman (winnaar Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2016) was verantwoordelijk voor het ontwerp van de gebouwen. Marcel Kampman: “NU Projectontwikkeling was enthousiast over ons project Villa Mokum in Amsterdam. De uitstraling van Waldo Tower wordt vooral bepaald door de slank vormgegeven toren. Met name de twee kleuren metselwerk en de plaatsing van bijzondere balkons op de hoek dragen daaraan bij. De toren is een nieuw baken in Laakhaven en in de skyline van Den Haag.”
 
Stebru bouwde binnen ruim een jaar de drie gebouwen, een bijzondere prestatie gezien de complexiteit van het project. Albert Jan Moerman (directie Stebru Bouw): “Dit project was een bijzondere samenwerking waarbij enorme snelheid in het proces heel natuurlijk ontstond door elkaar simpelweg te vertrouwen met respect voor elkaars belangen en altijd met een gezamenlijk einddoel.”
 
NU Projectontwikkeling levert de woningen turn key op aan private beleggers. Duinzigt Wonen draagt zorg voor de verhuur van de woningen, Staate is verantwoordelijk voor het beheer van de panden.
 
Raymond Rijnaars (directie NU Projectontwikkeling): “We hebben het concept verder doorontwikkeld waarbij wij in fase 2 van dit project ook grotere appartementen gaan realiseren. In 2017 zullen we hier in Laakhaven-West starten met de bouw van 474 twee- en driekamerappartementen aan het water. Uiteraard weer met hetzelfde team want fase 1 is zeer positief verlopen!”
 
In het voorjaar van 2017 zal Waldo City formeel worden geopend met feestelijkheden.