NU Projectontwikkeling realiseert appartementen in Den Haag Centrum

Met de aankoop van een voormalig bedrijfspand in de Lange Lombardstraat komt NU Projectontwikkeling tegemoet aan de vraag naar appartementen in het Centrum van Den Haag.

Het project betreft de nieuwbouw van 32 appartementen met een vloeroppervlak van 24 m2 tot 49 m2 die sleutelklaar zullen worden opgeleverd (inclusief keuken en badkamer). Het pand is ontworpen door Bullhorst Architectuur en Stedenbouw in samenwerking met Kampman Architecten die de bouwkundige uitwerking voor zijn rekening nam. Het ontwerp bestaat uit 5 bouwlagen en wordt gekenmerkt door de gebogen dakvorm en het terug liggende zinken volume van de bovenste twee verdiepingen. De voorgevel wordt hierdoor minder rijzig maar behoudt een opzet die past in de historische omgeving waarbinnen dit project is gelegen. Het complex zal worden voorzien van een gemeenschappelijke fietsenstalling en heeft op het achtergelegen binnenterrein tevens de beschikking over eigen parkeerplaatsen. De gunstige ligging in het centrum van Den Haag zal voornamelijk Young Professionals aantrekken.

De bouw start medio 2018, de appartementen zullen medio 2019 worden opgevelerd. De verhuur wordt na realisatie verzorgd door Duinzigt Wonen.