In het kort

Programma
12 twee-onder-één-kapwoningen
5 bos herenhuizen
4 boerderijwoningen
2 vrijstaande parkvilla’s
14 koopappartementen
2 penthouses

NU 
Aankoop, ontwikkeling, verkoop

Partners
Zeinstra Veerbeek Architecten
BoschSlabbers landschapsarchitecten

Status project
Bestemmingsplan onherroepelijk vastgesteld
Bouw gestart
Verwachte oplevering medio 2025

Informatie & verkoop
www.buitenplaatshofstede.nl

nieuwbouw@olsthoornmakelaars.nl
070 – 308  46 56

 

Buitenplaats Hofstede

Een exclusief landgoed als nieuwe parel aan de ketting van de Landgoederenzone van Rijswijk, dat is Buitenplaats Hofstede. In een parkachtige omgeving, aan een imposante vijverpartij, worden luxe appartementen in een landhuis, twee-onder-een-kap villa’s, boswoningen, vrijstaande villa’s en een boerderij-ensemble ontwikkeld. De ligging in dit prachtige gebied, waar de komende jaren flink geïnvesteerd wordt in natuur, toegankelijkheid en leefbaarheid, is uniek te noemen. Aan de rand van de stad, nabij alle voorzieningen, maar toch in een groene oase van rust.
 
Een nieuw park voor de stad
Het park is nu nog particulier eigendom maar wordt door de grondeigenaren en ontwikkelaar, na oplevering, aan de stad geschonken. Met dit plan krijgt Buitenplaats Hofstede de nieuwe kwaliteit die het verdient. Een buitenplaats waar ook omwonenden weer met plezier komen. Om de ideeën en aandachtspunten van omwonenden en belanghebbenden te ontvangen, is vorig jaar een participatietraject doorlopen en is er een online enquête over het openbare park gehouden. Over het versterken van de aanwezige flora en fauna en de inrichting van het park zijn veel ideeën ontvangen en hebben lokale groen organisaties meegedacht. Met deze uitkomsten in gedachten is het plan verder uitgewerkt.
 
Natuurinclusief ontwikkelen
De Buitenplaats wordt uiterst duurzaam vormgegeven. Er is een inrichtingsplan gemaakt dat de natuurwaarden voor de diverse diersoorten versterkt. Er is in het bijzonder aandacht voor inheemse beplanting en landschappelijke inrichting, zo ontstaat een klimaat adaptieve en natuurinclusieve omgeving. Dit zal worden versterkt door de gebouwen ook natuurinclusief te ontwerpen. Zo ontstaat er één ecosysteem van gebouw en landschap. De materialen van de woningen zullen natuurlijk ogen en zorgen dat de gebouwen zich als vanzelf vleien in het landschap. De woningen worden uiteraard gasloos en bijna energieneutraal (BENG) opgeleverd.

De verwachte oplevering van dit bijzondere project is medio 2025.