Voortgang bouw Trompstraat

Het vordert flink met de bouw van de appartementen aan de Trompstraat in Den Haag. 

Dit project kenmerkt diverse innovaties zoals het staalframe bouwsysteem, een gevelsysteem met minerale steenstrips van Strikolith, een “plug and play” stekerbare elektrische installatie en prefab badkamers van Portisa.

Voor de installaties is gekozen voor het toepassen van 11 bodemwarmtepompen voor de 11 stuks begane grond woningen. De overige 60 appartementen krijgen een all- electric systeem met infrarood vloerverwarming, zonnepanelen en een ventilatiebox (wtw) van ClimaRad.

Er is voor deze toepassing gekozen in nauwe samenspraak met Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling. Keuzes zijn tot stand gekomen vanwege de zeer beperkte en krappe bouwlocatie. Door prefab te bouwen, kan overlast voor omgeving worden beperkt en kan er sneller worden gebouwd. Ook is er veel minder bouwplaats personeel nodig, wat positief is. Zeker in coronatijd komt dit heel goed uit. Ook is het gewicht/de massa van de totaalconstructie flink beperkt door de gekozen systemen. Dit heeft een positief effect op de hoeveelheid toegepaste materialen en de duurzaamheid van het gebouw. Uiteindelijk resulteren de gekozen innovaties in een haalbaar project met lagere bouwkosten dan traditioneel bouwen. De gekozen installaties zorgen bovenal voor lagere maandlasten voor de eindgebruiker.

Dit najaar is het hoogste punt van de ruwbouw bereikt en door het prefab-bouwsysteem kon direct met de afbouw en gevelafwerking worden gestart. Begin december zijn de steigers weggehaald. Ook is aannemer Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling begonnen met de binnen afwerking van de appartementen zoals de keukens en de infraroodverwarming.

Eind eerste kwartaal 2021 zullen de appartementen worden opgeleverd ten behoeve van de verhuur. Zie ook de projectpagina voor meer info over dit project.