Voortgang bouw Pegasusstraat

De bouwvak is inmiddels voorbij en dus gaat de bouw in de Pegasusstraat weer volop verder. Op een steenworp afstand van het centrum van Den Haag en aan de rand van Voorburg, heeft NU Projectontwikkeling tussen de Orionstraat, de Wegastraat en de Pegasusstraat een bijzonder plan ontwikkeld. Twee markante torens met een daktuin bieden straks ruimte  aan maar liefst 300 sociale woningen en een parkeergarage, welke zijn ontwikkeld voor woningcorporatie Staedion. Op de begane grond en 1e verdieping komen bedrijfsruimten, in de “kroon” van de hoogste toren komt een kantoorverdieping.

De bouw wordt door Stebru Bouw uitgevoerd. Zie hieronder een update over de voortgang van de bouw.

Er gaan tonnen staal in de fundering, zie de afbeelding van de poeren van de hoge toren. Er zijn al totaal circa 600 palen gerealiseerd: feitelijk wordt er een massief betonnen fundering gemaakt. Tenslotte is het eerste deel van de begane grondvloer recentelijk gevlinderd. Dit wordt de vloer van de bedrijfsruimten in de plint en grotendeels de enorme fietsenberging waar circa 900 fietsen in gestald kunnen worden.

Net voor de bouwvak is de lage kraan gemonteerd en zeer recentelijk is de hoge kraan geplaatst. Beide kranen zijn goed zichtbaar vanaf de Neherkade en aan de andere kant van de Utrechtse baan. Ook vanaf de kruising Binckhorstlaan/Neherkade zijn de kranen goed te zien (zie onderstaande afbeeldingen).

Het gebouw zal eind 2023 worden opgeleverd. Zie ook https://www.nuprojectontwikkeling.nl/pegasusstraat/ voor meer informatie over dit project.