Voortgang bouw Het Boegbeeld

Het Boegbeeld begint zich steeds meer af te tekenen aan de haven van Scheveningen.

Na het bereiken van het hoogste punt in maart van dit jaar is er door aannemer Stebru Bouw hard gewerkt aan o.a. de realisatie van de metselwerkgevels van de onderbouw van het koopgedeelte aan de Treilerdwarsweg. Nu de steigers grotendeels weg zijn, is er ruimte voor de nutsbedrijven om de aansluitingen in het koopgedeelte te kunnen verzorgen.

Door het toepassen van verschillende metselwerkvormen in de onderbouw, ontstaat er een statige plint die aansluit bij de bestaande bouw van restaurant “De Weduwe”. Dit zorgt voor een herbeleving van de oude gemetselde pakhuizen zoals deze ooit op Scheveningen in de haven gerealiseerd zijn, echter nu meer passend bij de hedendaagse architectuurstijl. Boven De Weduwe komt vanaf de 3e verdieping het ‘zwevende’ volume in afwijkende materialisatie. De gevels van het ‘zwevende’ volume met strak witte balkons worden op dit moment afgewerkt met een Alucobond gevelafwerking.  Binnenin het koopgedeelte wordt stevig doorgewerkt aan de afbouw. Zo zijn de eerste badkamers al voorzien van het tegelwerk en is men begonnen met de afwerking van de algemene ruimtes.

De uitkraging, welke vrij hangend is gerealiseerd boven het bestaande pand van De Weduwe, wordt nog voorzien van uitkragende balkons, zodat de zes appartement eigenaren vanaf het balkon een mooi wijds uitzicht hebben over de haven en de zee. Als dit deel binnenkort is gerealiseerd, zal de bouwkraan worden verwijderd, zodat met de afbouw van de renovatiewoningen op de 1e en 2e verdieping van De Weduwe gestart kan worden. Het is een hele puzzel gebleken, waarbij tot op de dag van vandaag veel timmermanshanden zijn ingezet.

Als de kraan is gedemonteerd, kan er begonnen worden met de inrichting van de binnentuin en kan ook de half verdiepte parkeergarage verder worden afgerond. Onderdeel hiervan is o.a. een ingenieus parkeersysteem met een parkeerlift carrousel.

Het huurgedeelte aan de Treilerweg nadert de opleveringsfase. Vrijwel alle woningen zijn zo goed als afgewerkt en wachten alleen nog op de aansluiting door de nutsbedrijven. Prognose startoplevering van het project, mede afhankelijk van de nutsvoorzieningen, ligt voor het huurdersgedeelte rond aankomende zomervakantie en aansluitend zal vanaf circa oktober 2022 begonnen worden met de oplevering van de eerste woningen in het koopgedeelte.

De verwachting is dat het totale project omstreeks eind november 2022 zal zijn opgeleverd.

Copyright impressie: WAX & VANWILSUMVANLOON architectuur & stedenbouw (afb. 10)