In het kort

Programma
75 huurappartementen
Circa 325 m² bedrijfsruimte
Stallingsgarage, fietsenstalling en gemeenschappelijke binnentuin

NU
Aankoop, ontwikkeling, verkoop

Partners
Van Wilsum Van Loon Architectuur & Stedenbouw
Stebru Bouw
TWP Ingenieursbureau voor Bouwconstructies
Wolf Dikken adviseurs

Status project
Bouw gestart
Verwachte oplevering Q1 2024
De verhuur zal t.z.t. worden verzorgd door NRW Wonen, circa 6 maanden voor oplevering start de inschrijving

De Korboot

Hoewel de realisatie van Het Boegbeeld – fase 1 van de ontwikkelingen rondom de Treilerweg in Scheveningen – zijn eindstadium nadert, start aansluitend fase 2 van deze ontwikkeling. Fase 2 herrijst aan de overzijde van de Treilerweg: deze locatie is voor veel Scheveningers beter bekend als die van de “oude Sonoy garage”.

Tussen Treilerweg 74 en 80 bevindt zich momenteel een aantal geschakelde bedrijfsunits met een gedeeltelijke doorloop naar Kortbootstraat 43A. Hier zullen 75 huurappartementen worden gerealiseerd, verdeeld over twee woonblokken. De appartementen bestaan uit diverse één-, twee- en driekamerappartementen variërend tussen 25 m² en 50 m² en een vierkamerappartement van ca. 90 m². Aan de kant van de Treilerweg zal tevens circa 325 m² commerciële ruimte in de plint worden gerealiseerd.

Het Havenkwartier Noord is een bedrijvige wijk met – in tegenstelling tot Havenkwartier Zuid – relatief weinig bebouwing. Er is een behoorlijk aanbod aan sociale woningbouw en de huizenprijzen zijn nog betaalbaar doordat de wijk nog redelijk ongeroerd is. De te realiseren woningen worden betaalbaar en zijn specifiek ontwikkeld voor starters en/of mensen die een relatie hebben met Scheveningen.

Het merendeel van de woningen komt aan de gemeenschappelijke binnentuin te liggen, waar zowel de bewoners als de overige omwonenden op uitkijken. De inrichting van de tuin en de groene erfafscheiding met aangrenzende percelen is ontworpen in samenwerking met een landschapsarchitect. De direct omwonenden en toekomstige bewoners konden ideeën aandragen m.b.t. de inrichting, zodat de binnentuin een plek wordt voor iedereen. De fietsenstalling zal voldoende ruimte bieden voor (bak)fietsen en scooters voor de bewoners.

Tussen de twee woonblokken wordt op het binnenterrein een stallingsgarage voor 22 auto’s – volledig uit het zicht – geïntegreerd tussen de bebouwing en onder de groene, klimaat- en natuurinclusieve binnentuin. Het project wordt tevens voorzien van drie deelauto’s, om zodoende de mogelijke toename van verkeersdrukte te minimaliseren. Met de inzet van deelauto’s wordt een kleine “MobilityHub” beschikbaar gesteld voor de gehele buurt.

Het project zal in het eerste kwartaal van 2024 worden opgeleverd.

Zie hieronder de timelapse van de bouw: