In het kort

Programma
80 huurappartementen
Circa 325 m² bedrijfsruimte
Stallingsgarage, fietsenstalling en gemeenschappelijke binnentuin

NU
Aankoop, ontwikkeling, verkoop

Partners
Van Wilsum Van Loon Architectuur & Stedenbouw
Stebru Bouw
TWP Ingenieursbureau voor Bouwconstructies
Wolf Dikken adviseurs

Status project
Bouw gestart
Opgeleverd maart 2024
De verhuur wordt verzorgd door NRW Wonen,

 

De Korboot

Nadat de realisatie van Het Boegbeeld – fase 1 van de ontwikkelingen rondom de Treilerweg in Scheveningen – is afgerond, is aansluitend fase 2 van deze ontwikkeling gestart. Fase 2 is aan de overzijde van de Treilerweg herrezen: deze locatie is voor veel Scheveningers beter bekend als die van de “oude Sonoy garage”.

Tussen Treilerweg 74 en 80 bevond zich een aantal geschakelde bedrijfsunits met een gedeeltelijke doorloop naar Kortbootstraat 43A. Hier zijn 80 huurappartementen gerealiseerd, verdeeld over twee woonblokken. De appartementen bestaan uit diverse één- en tweekamerappartementen, Loft appartementen en “Friends” appartementen variërend tussen 25 m² en 50 m². Aan de kant van de Treilerweg is tevens circa 325 m² commerciële ruimte in de plint gerealiseerd.

Het Havenkwartier Noord is een bedrijvige wijk met – in tegenstelling tot Havenkwartier Zuid – relatief weinig bebouwing. Er is een behoorlijk aanbod aan sociale woningbouw en de huizenprijzen zijn nog betaalbaar doordat de wijk nog redelijk ongeroerd is. De te realiseren woningen worden betaalbaar en zijn specifiek ontwikkeld voor starters en/of mensen die een relatie hebben met Scheveningen.

Het merendeel van de woningen ligt aan de gemeenschappelijke binnentuin, waar zowel de bewoners als de overige omwonenden op uitkijken. De inrichting van de tuin en de groene erfafscheiding met aangrenzende percelen is ontworpen in samenwerking met een landschapsarchitect. De direct omwonenden en toekomstige bewoners konden ideeën aandragen m.b.t. de inrichting, zodat de binnentuin een plek wordt voor iedereen. De fietsenstalling biedt voldoende ruimte voor (bak)fietsen en scooters voor de bewoners.

Tussen de twee woonblokken is op het binnenterrein een stallingsgarage voor 22 auto’s – volledig uit het zicht – geïntegreerd tussen de bebouwing en onder de groene, klimaat- en natuurinclusieve binnentuin. Het project is tevens voorzien van drie deelauto’s, om zodoende de mogelijke toename van verkeersdrukte te minimaliseren. Met de inzet van deelauto’s wordt een kleine “MobilityHub” beschikbaar gesteld voor de gehele buurt.

Het project is in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd.

Zie hieronder de timelapse van de bouw: