Caland Dock

Omschrijving project
Na de succesvolle eerdere ontwikkeling en realisatie van 611 woningen, winkels, bedrijfsruimten en een parkeergarage in Laakhaven-West, is de volgende fase ontwikkeld bestaande uit 5 gebouwen met 550 woningen, drie parkeergarages en circa 1125 m² commerciële ruimte (inclusief horeca). 

De gebouwen variëren qua hoogte van 9 tot 12 verdiepingen en lopen trapsgewijs af richting het water waarbij de getrapte gevels zorgen voor een optimale bezonning en uitzicht op het water. Er is in de gebouwen veel groen aanwezig op de dakterrassen en in de gemeenschappelijke daktuinen. Tussen de gebouwen worden autovrije speel-/woonstraten aangelegd die direct grenzen aan de voortuinen van de woningen op de begane grond. Dit zorgt voor een aangename leefomgeving voor de bewoners en bezoekers. In de plint aan de Calandkade zal horeca worden gevestigd met terrassen aan het water en is er ruimte voor detailhandel. In de nabije toekomst zal ook een jachthaven worden gerealiseerd waardoor de Calandkade dé plek wordt om te wonen!

Programma
550 woningen, variërend van 28 tot 110 m² GBO
Gedeelde voorzieningen, waaronder grote binnentuinen met veel groen, zonneterrassen, fietsenbergingen, horecagelegenheden en parkeergarages.
 
Partners
Aannemer: Stebru Bouw
Architect: Kampman Architecten 
 
Status project
Bouw gestart
Oplevering medio 2020
Verkocht ten behoeve van verhuur
 
Informatie
Na oplevering zullen de woningen verhuurd gaan worden, zie ww.calanddock.nl voor meer informatie en aanmelden.