IN HET KORT

Programma
300 sociale huurwoningen
620 m2 kantoren
Parkeergarage met 105 parkeerplaatsen
3550 m2 bedrijfsruimten

NU
Aankoop, ontwikkeling & verkoop

Staedion
Opdrachtgever sociale programma wonen & parkeren

Stebru
Realisatie

Partners
INBO Architecten
Constructeur TWP
Kuiper Compagnons

Status project
Start bouw in voorbereiding

Pegasusstraat

Wonen en werken in de Binckhorst

Vlakbij de binnenstad ligt de Binckhorst, een voormalig industrie-bedrijventerrein dat verandert in een moderne, creatieve en innovatieve stadswijk waar wonen en werken samengaan.

De veranderingen gaan snel. Er ontstaat een aantrekkelijke stadswijk met een industrieel karakter voor wonen en werken. Van oorsprong is de Binckhorst een uitgestrekt, binnenstedelijk industrieterrein langs het water van de Trekvliet, met 3 binnenhavens. Door de gunstige ligging, vlakbij het centrum, de snelweg en het spoor, heeft de gemeente besloten om dit gebied beschikbaar te maken voor wonen en werken. Dit gebeurt in nauw overleg en in samenwerking met alle betrokken partijen. Dankzij de Rotterdamsebaan is de Binckhorst straks 1 van de best bereikbare gebieden van de regio. De nieuwe Victory Boogie Woogie-tunnel zorgt straks voor een optimale aansluiting van de Binckhorst op de snelwegen. 

Op steenworp afstand van het centrum van Den Haag en aan de rand van Voorburg, heeft NU Projectontwikkeling tussen de Orionstraat, de Wegastraat en de Pegasusstraat een bijzonder plan ontwikkeld. Twee markante torens op een stedelijke laag met een daktuin bieden straks ruimte aan maar liefst 300 sociale woningen en een parkeergarage die zijn ontwikkeld voor woningcorporatie Staedion. Op de begane grond en 1e verdieping komen bedrijfsruimten voor het MKB. In de “kroon”van de hoogste toren komt een kantoorverdieping.

Het project is met veel aandacht voor duurzaamheid ontwikkeld. De daktuin en groene daken zijn klimaatadaptief en natuurinclusief. De woningen zijn energiezuinig en comfortabel. Het complex krijgt HR++ glas, zonnepanelen en vloerverwarming. Vlakbij de locatie heeft Eneco een warmtenet, waarop het complex wordt aangesloten. Het fietsgebruik wordt gestimuleerd door de 900 eigen fietsparkeerplaatsen op de begane grond onder de parkeergarage van het gebouw. Dit draagt bij aan de leefbaarheid in de wijk. 

De bereikbaarheid van de locatie is uitstekend. De stations Den Haag Centraal, Voorburg en Hollands Spoor liggen vlakbij. En met de komst van een nieuw aan te leggen tramlijn, is de locatie zowel met het openbaar vervoer als met de fiets en de auto goed bereikbaar.

De sloop van de huidige gebouwen en de nieuwbouw zal naar verwachting in het najaar van 2020 starten. Met dit project leveren wij een concrete bijdrage aan de maatschappelijke vraag naar meer betaalbare en energiezuinige nieuwbouwwoningen. 

De verwachte opleverdatum van het complex is halverwege 2023.

We gebruiken cookies om het functioneren van onze website te verbeteren. De gegevens worden volledig anoniem verzameld. Klik hier voor meer informatie.