In het kort

Programma
300 sociale huurwoningen
620 m² kantoren
Parkeergarage met 105 parkeerplaatsen
3550 m² bedrijfsruimten

NU
Aankoop, ontwikkeling & verkoop

Staedion
Opdrachtgever sociale programma wonen & parkeren

Stebru Bouw
Realisatie

Partners
Inbo
TWP Ingenieursbureau voor Bouwconstructies
KuiperCompagnons

Status project
Toren 1 eind juni 2023 opgeleverd
Toren 2 oplevering Q3 2023

Pegasusstraat

Wonen en werken in de Binckhorst

Vlakbij de binnenstad ligt de Binckhorst, een voormalig industrie-bedrijventerrein dat verandert in een moderne, creatieve en innovatieve stadswijk waar wonen en werken samengaan.

De veranderingen gaan snel. Er ontstaat een aantrekkelijke stadswijk met een industrieel karakter voor wonen en werken. Van oorsprong is de Binckhorst een uitgestrekt, binnenstedelijk industrieterrein langs het water van de Trekvliet, met 3 binnenhavens. Door de gunstige ligging, vlakbij het centrum, de snelweg en het spoor, heeft de gemeente besloten om dit gebied beschikbaar te maken voor wonen en werken. Dit gebeurt in nauw overleg en in samenwerking met alle betrokken partijen. Dankzij de Rotterdamsebaan is de Binckhorst 1 van de best bereikbare gebieden van de regio. De nieuwe Victory Boogie Woogie-tunnel zorgt voor een optimale aansluiting van de Binckhorst op de snelwegen. 

Op steenworp afstand van het centrum van Den Haag en aan de rand van Voorburg, heeft NU tussen de Orionstraat, de Wegastraat en de Pegasusstraat een bijzonder plan ontwikkeld. Twee markante torens op een stedelijke laag met een daktuin bieden straks ruimte aan maar liefst 300 sociale woningen en een parkeergarage die zijn ontwikkeld voor woningcorporatie Staedion. Op de begane grond en 1e verdieping komen bedrijfsruimten voor het MKB. In de “kroon” van de hoogste toren komt een kantoorverdieping.

Het project is met veel aandacht voor duurzaamheid ontwikkeld. De daktuin en groene daken worden klimaatadaptief en natuurinclusief;, de woningen energiezuinig en comfortabel. Het complex krijgt HR++ glas, zonnepanelen en vloerverwarming. Vlakbij de locatie heeft Eneco een warmtenet waarop het complex wordt aangesloten. Het fietsgebruik wordt gestimuleerd door de 900 eigen fietsparkeerplaatsen op de begane grond onder de parkeergarage van het gebouw. Dit draagt bij aan de leefbaarheid in de wijk. 

De bereikbaarheid van de locatie is uitstekend. De stations Den Haag Centraal, Voorburg en Den Haag HS liggen vlakbij. En met de komst van een nieuw aan te leggen tramlijn is de locatie zowel met het openbaar vervoer als met de fiets en de auto goed bereikbaar.

Met dit project leveren wij een concrete bijdrage aan de maatschappelijke vraag naar meer betaalbare en energiezuinige nieuwbouwwoningen. 

De eerste toren is eind juni 2023 opgeleverd, de tweede toren wordt na de zomervakantie van dit jaar opgeleverd.