In het kort

Programma
5 gebouwen
550 huurwoningen
3 parkeergarages
1125 m² commerciële ruimtes (incl. horeca)

NU
Aankoop, ontwikkeling, verkoop

Partners
Kampman Architecten
Stebru Bouw
TWP Ingenieursbureau voor Bouwconstructies

Status project
Opgeleverd 1e en 2e kwartaal 2020
Verkocht ten behoeve van verhuur

Caland Dock

Eerder ontwikkelden en realiseerden we met succes 611 woningen, winkels, bedrijfsruimten en een parkeergarage in Laakhaven-West. De volgende fase betrof 5 gebouwen met 550 huurwoningen, drie parkeergarages en circa 1125 m² commerciële ruimtes (inclusief horeca).

De gebouwen van 9 tot 12 verdiepingen lopen trapsgewijs af richting het water. De getrapte gevels zorgen voor een optimale bezonning en uitzicht op het water. Het groen op de dakterrassen en in de gemeenschappelijke daktuinen geeft Caland Dock een vriendelijke uitstraling. Tussen de gebouwen zijn autovrije speel-/woonstraten aangelegd die direct grenzen aan de voortuinen van de woningen op de begane grond. Dit zorgt voor een aangename leefomgeving voor de bewoners en bezoekers.

In de plint aan de Calandkade zit inmiddels horeca met fantastische terrassen aan het water en is er ruimte voor detailhandel. In de nabije toekomst wordt ook een jachthaven gerealiseerd, waardoor Caland Dock zonder enige twijfel in trek zal zijn en blijven.

Zie hier de timelaps van start bouw tot oplevering:

Zie hieronder de impressie van Caland Dock: