Het Boegbeeld

Het Boegbeeld op Scheveningen betreft binnen NU Projectontwikkeling een veelzijdige en allesomvattende ontwikkeling op een zeer markante en herkenbare plek op Scheveningen. Op, naast en achter het bekende restaurant Weduwe van der Toorn aan de Treilerdwarsweg wordt het nieuwe pronkstuk van Scheveningen gerealiseerd: Het Boegbeeld.
 
Het Boegbeeld bestaat uit verschillende koop- en huurappartementen, een zevental woon/werkateliers en een drietal bedrijfsruimten. Het Boegbeeld is voorzien van 63 koopappartementen verdeeld over zes woonlagen aan de Treilerdwarsweg te Scheveningen. De koopappartementen lopen van de hoek van de Vissershavenweg tot de hoek van de Treilerweg. De koopappartementen variëren in oppervlakte van circa 54 m2 tot 126 m2, van twee tot vijf kamers. Elk appartement heeft een heerlijk terras. De koopappartementen boven het Restaurant Weduwe van der Toorn hebben een uitzicht op de haven en de hoger gelegen appartementen kijken zelfs uit op de zee! De koopappartementen worden op 25 mei 2019 in verkoop gebracht.
 
Aan de zijde van de Treilerweg is Het Boegbeeld op de eerste woonlaag voorzien van 7 woon/werkateliers en daar bovenop komen verdeeld over vier woonlagen nog 58 beleggershuurappartementen. De vloeroppervlakten variëren van 25 m² tot 54 m², van één tot twee kamers. Deze appartementen worden turn-key opgeleverd (inclusief keuken, badkamer, wand- en vloerafwerking). Onder Het Boegbeeld komt een stallingsgarage voor voertuigen en een grote fietsenstalling. Het binnenterrein is voorzien van een gemeenschappelijk groen ingericht dakterras. Het gebouw is ontworpen door VANWILSUMVANLOON Architectuur & Stedenbouw.  

Het Boegbeeld ontleent zijn naam aan de verschijningvorm van het project: het project kent een boven- en een onderwereld. De onderwereld sluit aan op het karakter van de oude haven. Pakhuizen en bedrijfspanden zijn hier als inspiratiebron gebruikt. De bovenwereld reikt verder en is geïnspireerd door de golfslag in de branding, de lichte pasteltinten in de duinen en de frisse zeilboten in de jachthaven. Dit zwevende volume heeft een kop naar de stad, die een hoek markeert op de zichtlijn naar de haven, als de boeg van een schip. En een kop aan de haven die op de zee is georiënteerd, in tegenstelling tot de gevel aan de straat die parallel loopt aan de haven. Door deze hoekverdraaiing tussen boven- en onderwereld komt het volume los en stevent het af op de verte.
 
Het Boegbeeld is het jongste voorbeeld van de nieuwe koers die Scheveningen vaart. Rond de haven wordt geleefd als nooit tevoren. Steeds meer toonaangevende restaurants openen hier hun deuren. Dit is ook de thuishaven van zeilers, surfers en de Volvo Ocean Race. Het havengebied is ontdekt door mensen die alles uit het leven willen halen. Het krijgt meer en meer de grandeur van het naastgelegen Statenkwartier. In die golfbeweging past Het Boegbeeld.

Programma
63 koopappartementen
58 huurappartementen
7 woon/werk ateliers
3 bedrijfsruimten
Stallingsgarage, fietsenstalling en gemeenschappelijke binnentuin

Onze rol
Ontwikkeling

Partners
Architect          :    Van Wilsum Van Loon Architectuur
Aannemer        :    Stebru
Constructeur    : Broersma

Status project
In voorbereiding
Start verkoop: 25 mei 2019 van 11.00 – 13.00 bij Encore
Start bouw: 4e kwartaal 2019
Geschatte oplevering: 3e kwartaal 2021

Informatie
Zie www.hetboegbeeldopscheveningen.nl voor meer informatie over dit project.
 
Voor informatie met betrekking tot de verkoop kunt u contact opnemen met:

Frisia Makelaars
Javastraat 1a, Den Haag
070 – 342 01 01
nieuwbouw@frisiamakelaars.nl