Artikel Dagblad 070 – Gloednieuw plan voor 550 woningen in Laakhaven

De Haagse vastgoedspecialist NU Projectontwikkeling heeft een nieuw en uiterst ambitieus woningbouw-plan gepresenteerd voor het gebied Laakhaven-West. Het gaat om vijf gebouwen met 550 woningen, drie parkeergarages en circa 1125 vierkante meter commerciële ruimte (inclusief horeca). Het plan is ontwikkeld samen met Kampman Architecten en Stebru Bouw. Eerder al realiseerde NU in hetzelfde gebied 611 woningen, winkels, bedrijfsruimten en een parkeergarage.

De nieuwe gebouwen variëren in hoogte van 9 tot 12 verdiepingen en lopen trapsgewijs af richting het water waarbij de getrapte gevels zorgen voor een optimale bezonning en uitzicht op het water. Er is in de ontwikkeling veel groen aanwezig op de dakterrassen en in de gemeenschappelijke daktuinen. Tussen de gebouwen worden autovrije speel-/woonstraten aangelegd, die direct grenzen aan de voortuinen van de woningen op de begane grond. In de plint aan de Calandkade zal horeca worden gevestigd met terrassen aan het water en is er ruimte voor detailhandel. In de toekomst zal ook een jachthaven worden gerealiseerd waardoor de Calandkade volgens NU dé plek wordt om te wonen.

Raymond Rijnaars (NU Projectontwikkeling): “In 2014 zijn we gestart met de eerste plannen voor het ontwerp van 7 appartementencomplexen met 611 woningen, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in het al jaren braakliggende Laakhaven-West. Ons bedrijf was hier al een tijd gevestigd en we waren ervan overtuigd dat, ondanks de crisis, dit gebied voldoende kansen bood voor een succesvolle herontwikkeling. De eerste fase bestond voornamelijk uit luxe studio’s en 3-kamerwoningen. In deze fase worden 550 woningen, voornamelijk 2- en 3-kamerappartementen, toegevoegd. Ook nu worden weer gedeelde voorzieningen gerealiseerd zoals grote binnentuinen, zonneterrassen, horecagelegenheden, detailhandel en parkeergarages. Via een duurzame WKO-installatie worden alle woningen en commerciële ruimten verwarmd.”

Marcel Kampman (Kampman Architecten): “Wij hebben een ontwerp gemaakt met vijf robuuste bouwblokken waarvan twee paar op een gezamenlijke onderlaag staan. Alle woningen hebben contact met het water en een gunstige zon. Elke woning krijgt een eigen buitenruimte in de vorm van een (binnen)tuin, (frans) balkon, loggia of dakterras.”

Bron: Dagblad 070